top of page
Red Dots on Black

Druivensoorten van Piemonte

Arneis druivensoort

Arneis

Een elegante en aromatische witte druif, bekend als "witte Nebbiolo". Produceert frisse en fruitige wijnen met hints van peren en amandelen, ideaal voor jong drinken.

Timorasso druivensoort

Timorasso

Krachtige en volle witte druif met een opmerkelijk verouderingspotentieel; levert wijnen op met diepe minerale tonen en complexe citrus- en kruidenaroma's.

Nebbiolo druivensoort

Nebbiolo

Prestigieuze druif van Barolo en Barbaresco; produceert complexe, tanninerijke wijnen met aroma's van rozen, teer en kersen, met een groot verouderingspotentieel.

Pelaverga druivensoort

Pelaverga

Zeldzame druif uit Verduno, produceert lichtgekleurde, aromatische wijnen met subtiele peperige tonen en een frisse afdronk.

Cortese druivensoort

Cortese

De druif achter Gavi; biedt strakke, minerale wijnen met een verfrissende zuurgraad en tonen van groene appel en citrus.

Erbaluce druivensoort

Erbaluce

Produceert wijnen met levendige citrus- en groene appelnoten, naast complexere zoete wijnen met hints van honing. Erbaluce di Caluso DOCG benadrukt haar kwaliteit en verouderingspotentieel.

Grignolino druivensoort

Grignolino

Produceert lichtgekleurde, tanninerijke wijnen met een unieke kruidigheid en aroma's van rode bessen, ideaal voor dagelijks genot.

Brachetto druivensoort

Brachetto

Zoete, mousserende rode wijnen zoals Brachetto d'Acqui, met verleidelijke aroma's van rozen, aardbeien en frambozen.

Favorita druivensoort

Favorita

Licht en fris, met een subtiele bloemigheid en citrusnoten, vaak vergeleken met Vermentino; perfect als aperitief of bij lichte gerechten.

Barbera druivensoort

Barbera

Veelzijdige en populaire rode druif; staat bekend om zijn diepe kleur, levendige zuurgraad en sappige donkere kersenaroma's.

Ruchè druivensoort

Ruchè

Aromatische rode druif die elegante wijnen oplevert met een boeket van kruiden, bloemen en rijp fruit; uniek voor de regio Castagnole Monferrato.

Malvasia druivensoort

Malvasia

Die zoete tot droge, stille tot mousserende wijnen produceert. In Piemonte levert Malvasia aromatische, fruitige wijnen met florale tonen en hints van honing en specerijen, perfect voor een breed scala aan culinaire combinaties.

Moscato druivensoort

Moscato

Aromatische witte druif die de basis vormt voor Moscato d’Asti; zoet, licht mousserend met uitgesproken perzik- en oranjebloesem aroma's.

Dolcetto druivensoort

Dolcetto

Vroegrijpe rode druif die toegankelijke, fruitgedreven wijnen biedt met lage zuurgraad en noten van zwarte kersen en pruimen.

Croatina druivensoort

Croatina

Biedt robuuste, tanninerijke wijnen met een diepe kleur en smaken van donker fruit en specerijen, vaak geblend voor extra structuur.

bottom of page