top of page
Red Dots on Black

Ontdek de wijngebieden van Piemonte

Een UNESCO-werelderfgoed van smaak en traditie
In het hart van Piemonte liggen drie van de meest prestigieuze wijnproductiegebieden ter wereld: Langhe, Roero, en Monferrato. Deze gebieden zijn niet alleen beroemd om hun voortreffelijke wijnen, maar ook om hun adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en diepgewortelde culturele tradities. In 2014 erkende UNESCO deze regio's als Werelderfgoed, een eerbetoon aan hun unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en culturele betekenis. Deze erkenning onderstreept de invloedrijke rol die wijnbouw door de eeuwen heen heeft gespeeld in het vormgeven van de sociale en economische weefsels van deze gemeenschappen.

Langhe : het hart van de Piemontese wijnproductie
Binnen de provincie Cuneo ontvouwt de regio Langhe zich als een ware schatkist voor wijnliefhebbers. Met een derde van Piemontese wijn die hier wordt geproduceerd, is Langhe synoniem geworden voor wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en diversiteit. De wijnvelden, gedrapeerd over heuvels en door valleien, zijn niet alleen een lust voor het oog maar ook het bewijs van de harmonie tussen mens en natuur.

Roero en Monferrato : een symfonie van smaken
Naast de Langhe staan Roero en Monferrato bekend om hun eigen unieke bijdragen aan de wereld van wijn. Roero, met zijn steile heuvels en vruchtbare valleien, biedt wijnen die rijk zijn aan aroma en finesse, terwijl Monferrato, gekenmerkt door zijn gevarieerde landschappen en microklimaten, een breed scala aan wijnen produceert die elke kenner kan bekoren.

Een uitnodiging tot ontdekking

De regio's Langhe, Roero, en Monferrato nodigen je uit om de diepte van hun wijnerfgoed te verkennen. Van de glooiende heuvels bedekt met nevel in de ochtend tot de historische kelders waar de toekomstige wijnen rusten, elke bezoek biedt een kans om deel te nemen aan een eeuwenoude traditie die het landschap, de mensen en hun passies heeft gevormd.

Ontdek zelf waarom deze gebieden erkend zijn als UNESCO Werelderfgoed en duik in de wereld van de Piemontese wijn, waar elke slok een verhaal vertelt van vakmanschap, traditie en de onlosmakelijke band tussen de mens en zijn omgeving.

2012 - Cappella del Barolo - acquaforte-acquatinta acquerellata - cm. 70x50 - (mm. 320x250

Langhe

De Langhe vormt samen met de Monferrato en de Roero het hart van Piemonte.

barolo.cons.jpeg

Barolo

De Barolo is ongetwijfeld het bekendste wijngebied van Piemonte en misschien wel van heel Italië.

Foto Roero.jpg

Roero

De Roero is een van de belangrijkste wijngebieden van Piemonte en ligt ten noorden van Alba.

Barbaresco.jpg

Barbaresco

De Barbaresco is een relatief kleine streek, dat wel een zeer hoog percentage wijngaarden kent. 

monferrato.jpg

Monferrato

De Monferrato is een vrij groot gebied, dat samen met de Langhe en de Roero het hart van Piemonte vormt.

gavi.jpeg

Gavi

De Gavi streek ligt aan de oostkant van Piemonte en is genoemd naar het dorpje Gavi. 

dogliani.jpg

Dogliani

De Dogliani is onlosmakelijk verbonden met één druif:

 

De Dolcetto.

colli tortonesi.jpg

Colli Tortonesi

Dit wijngebied ligt in de heuvels ten oosten van de stad Tortona, in het (noord)oosten van Piemonte. 

bottom of page