top of page
IMG_4939.jpeg
Red Dots on Black

Wijngebieden

Verscholen in de schilderachtige uitlopers van de Apennijnen ligt Piemonte, thuisbasis van enkele van de meest prestigieuze wijngebieden van Italië. In deze regio komen traditie en natuur in perfecte harmonie samen. Onze website is gewijd aan de meest bekende wijngebieden en druivensoorten van Piemonte, waar de geschiedenis zich vermengt met de tijd zelf, een rijk erfgoed dat al eeuwenlang de mensheid begeleidt en verrijkt. Tussen deze idyllische landschappen wordt de wijnstok met zorg en toewijding behandeld als een veeleisende vriend, die geduld en aandacht vraagt maar daarvoor in ruil de meest voortreffelijke wijnen biedt.

 

Piemonte onderscheidt zich internationaal met zijn uitgestrekte wijngaarden die meer dan 46.000 hectare beslaan. Het is de trotse bezitter van 18 DOCG en 42 DOC wijnclassificaties, een getuigenis van de ongeëvenaarde  kwaliteit en diversiteit die de terroir van Piemonte te bieden heeft.

 

Laat je meenemen op een tijdloze ontdekkingsreis door het rijke wijnerfgoed van Piemonte, waar elk slok een verhaal vertelt van traditie, smaak en uizonderlijke finesse.

Red Dots on Black

Druivensoorten

Piemonte, staat synoniem voor wijn van wereldklasse, is een mozaïek van diverse en unieke druivensoorten. Van de robuuste rode tot de verfrissende witte, elke druif vertelt een verhaal van traditie, terroir, en passie. Hier verkennen we de meest geliefde en enkele verborgen juwelen onder de Piemontese druiven, om je te gidsen door het rijke landschap van deze prestigieuze wijnregio.

Grapes
Red Dots on Black

Wijn en kunst

"Schoonheid zit verweven in het oog van de toeschouwer"

Maar dag na dag dringt de ware schoonheid binnen in de ziel van degenen die het inademen, zodat ze zich er deel van voelen.

Dan blijft de wijnstok in het moment dat hij ontworteld. Het levensbloed stroomt nog steeds door hen heen, zoals het denken door de geest gaat: de wijnstok straalt herinneringen en kleuren uit. Elke wijnstok vermengt het onderwerp  en de materie op zich. In een paar zinnen is het de Piemontese kunstenaar Pierflavio Gallina zelf die de intieme route onthult die "achteruit" liep van een heuvel van de wijngaard naar zijn essentie, de tak en dus de wijnstok.

Red Dots on Black

Grappa

Wat alles met druiven te maken heeft is Grappa. Een gedestilleerde  alcoholische drank uit Noord-Italië gedistilleerde drank die bereid wordt uit de restanten van druiven na de wijnbereiding.​ Oorspronkelijk werd grappa gemaakt om het overschot aan trosdruiven na de oogst niet weg te hoeven gooien. 

De smaak van Grappa verschilt naar gelang de gebruikte druivenrassen en -restanten, rijpingsduur, en óf en hoe lang de grappa op hout heeft gerijpt.

Een grappa die van één enkel druivenras gemaakt is, heet Grappa Monovitigno. Jonge grappa's zijn relatief scherp en droog van smaak, terwijl gerijpte grappa's veel zachter zijn.

bottom of page