top of page
Red Dots on Black

Ontdek de betoverende heuvels van de Langhe in Piemonte

Een natuurlijk meesterwerk tussen de Alpen en de Apennijnen

Verscholen in het hart van Piemonte, waar de majestueuze Maritieme Alpen samensmelten met de hellingen van de Apennijnen, ligt het Langhe wijngebied- die bekend staat om haar adembenemende landschappen en wereldberoemde wijnen. Het Langhe wijngebied is een schat aan natuurlijke schoonheid, een plaats waar de tijd lijkt stil te staan tussen de eeuwenoude wijngaarden en mistige valleien.

Langhe: het land van landtongen

De naam 'Langhe' is afgeleid van het woord voor 'landtongen, een passende beschrijving voor de kenmerkende langgerekte heuvels die het landschap domineren. Deze heuvels, gekleed in een lappendeken van wijngaarden, strekken zich uit in parallelle rijen, gescheiden door smalle, vruchtbare valleien. Elk bezoek aan de Langhe biedt een nieuw perspectief op dit unieke landschap, dat met elke seizoenswisseling van kleur verandert.

Een paradijs voor wijnliefhebbers

Langhe staat synoniem voor uitzonderlijke wijncultuur. Dit gebied is de geboorteplaats van enkele van de meest prestigieuze wijnen ter wereld, waaronder Barolo en Barbaresco, beiden geroemd om hun rijke smaak en diepe historische wortels in de regio. Wijnproeverijen en rondleidingen door wijngaarden zijn een must voor elke bezoeker, biedend een onvergetelijke ervaring waarbij de passie en traditie van de Langhe-wijnmakers centraal staan.

Ervaar de gastvrijheid van de Langhe

Langhe is niet alleen een bestemming voor de fijnproever; het is een ervaring die alle zintuigen prikkelt. Gastvrijheid is hier een manier van leven, waar bezoekers worden verwelkomd om deel te nemen aan de lokale cultuur en tradities. Van truffeljachten in de herfst tot het verkennen van schilderachtige dorpjes en kastelen, Langhe biedt een ontsnapping aan de alledaagse drukte en een kans om te verbinden met de rijke geschiedenis en levendige gemeenschap.

Bezoek het Langhe wijngebied : een onvergetelijke reis

Of je nu een wijnkenner bent, op zoek naar inspiratie in de natuur, of gewoon wilt ontspannen in een van de meest serene regio's van Italië, Langhe wacht op je. Ontdek zelf waarom deze betoverende regio al eeuwenlang mensen betovert met haar schoonheid en overvloed. Plan je bezoek aan Langhe vandaag nog en laat je hart veroveren door de heuvels van Piemonte.

bottom of page