top of page
Red Dots on Black

Regio Barbaresco

Barbaresco is een dorp met een grote geschiedenis in de heuvels van de Langhe. De middeleeuwse oude stad ligt op het hoogste deel van een heuvel, gedomineerd door La Torre di Barbaresco, met een uniek uitzicht rondom Barbaresco, Neive en Treiso.

 

Deze drie vormen het hart van de productie van Barbaresco wijn, een robuuste en stevige rode, gevoed door de goede lucht van het gebied en vooral door het land, rijk gemaakt door de wateren van de Tanaro en door de handen van de wijnmakers die zichzelf met bijzondere zorg en toewijding naar hun wijngaarden.

Barbaresco en Barolo behoren zeker tot de beroemdste wijnen van de Piemontese productie, wijnen die onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis van Italië.

 

De wijn uit deze streek wordt ook wel gezien als 'het kleine broertje van de Barolo', maar die benaming doet geen recht aan de kwaliteiten van dit wijngebied. Hoewel de wijnen uit de Barbaresco misschien iets anders van karakter zijn, zijn ze zeker niet per definitie minder dan die uit de Barolo! 

 

Niet voor niets komt een van de beste wijnmakers van Italië uit de Barbaresco: Angelo Gaja.

bottom of page