top of page
Red Dots on Black

Colli Tortonesi : het verborgen juweel van Piemonte

Een landschap rijk aan traditie en innovatie

Verscholen in de heuvels van de provincie Alessandria, ten oosten van Tortona, ligt het wijngebied Colli Tortonesi, een gebied dat zich uitstrekt over 30 gemeenten en een schatkist van wijnbouwtraditie herbergt. Dit gebied, bekend om zijn gevarieerde landschap en rijke bodem, biedt een unieke combinatie van lokale en internationale druivensoorten, waardoor een boeiend palet aan wijnen wordt geproduceerd die zowel de kenner als de nieuwkomer zullen verrassen.

De renaissance van Timorasso: een witte wijn revolutie

Hoewel Colli Tortonesi traditioneel geassocieerd werd met de robuuste Barbera-druif, heeft de afgelopen tien jaar de Timorasso-druif een ware renaissance beleefd. Met zijn complexe aroma's en het vermogen om te rijpen, heeft Timorasso een bijna cultachtige aanhang verworven onder liefhebbers van witte wijn, en heeft het de aandacht gevestigd op Colli Tortonesi als een gebied van innovatie en kwaliteit. De Timorasso vertegenwoordigt de dynamische geest van Colli Tortonesi, waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan.

Een divers aanbod voor elke wijnliefhebber

Met in totaal 23 verschillende wijnen die onder de Colli Tortonesi DOC vallen, biedt dit gebied een rijke keuze voor elke wijnliefhebber. Van levendige witte wijnen tot krachtige rode, de diversiteit in druivensoorten - inclusief zowel lokale juweeltjes als internationaal bekende variëteiten - maakt Colli Tortonesi tot een fascinerende bestemming voor wie de diepte en breedte van Italiaanse wijnen wil verkennen.

Een uitnodiging om te ontdekken

Voor degenen die verder willen kijken dan de bekende wijnroutes, biedt Colli Tortonesi een uitnodiging om een wereld te ontdekken waar elke heuvel, elke wijngaard, en elke fles een verhaal vertelt van passie, toewijding, en de constante zoektocht naar perfectie. Het Consorzio Tutela Vini Colli Tortonesi staat klaar om bezoekers te begeleiden op deze ontdekkingstocht, met informatie en toegang tot enkele van de meest expressieve en boeiende wijnen van Italië.

Ontdek Colli Tortonesi: waar elke slok een verhaal vertelt

Het wijngebied Colli Tortonesi nodigt je uit om de rijkdom van zijn landschap, de diversiteit van zijn wijnen, en de warmte van zijn gemeenschap te ervaren. Of je nu wordt aangetrokken door de complexiteit van Timorasso, de kracht van Barbera, of de unieke expressies van andere lokale en internationale druiven, Colli Tortonesi biedt een onvergetelijke reis door het hart van Piemonte's wijngebied. Laat je leiden door je zintuigen, en ontdek de ongekende schoonheid en smaken van Colli Tortonesi.

bottom of page