top of page
Red Dots on Black

Ontdek Roero: een verborgen juweel in Piemonte

Tussen geschiedenis en natuur: het wijngebied Roero

Net ten noorden van Alba, op de linkeroever van de rivier de Tanaro, ligt het Roero wijngebied- een gebied dat de essentie van Piemonte belichaamt met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en voortreffelijke wijnen. Begrensd door de vlakte van Carmagnola en de zachte heuvels van het Asti-gebied, biedt de Roero een unieke mix van natuurlijke schoonheid en agrarische voortreffelijkheid.

Een duizendjarige wijntraditie

De wijnbouw in Roero is doordrenkt van historie, daterend van vóór de Romeinse tijd, toen de Liguriërs, onder invloed van de Etrusken, de rijke grond begonnen te bewerken. Deze millennia-oude traditie heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld, waarbij elke generatie haar eigen bijdrage heeft geleverd aan het rijke Roero's wijnlandschap.

 

Een landschap van diversiteit

In tegenstelling tot andere wijngebieden in de regio, onderscheidt de Roero zich door zijn opmerkelijke landschapsdiversiteit. Naast de uitgestrekte wijnranken, wordt het gebied verrijkt door weelderige bossen en vruchtbare boomgaarden, een getuigenis van de harmonieuze relatie tussen mens en natuur. Deze verscheidenheid biedt niet alleen een visueel spektakel, maar draagt ook bij aan de complexiteit en het unieke karakter van Roero's wijnen.

Roero wijnen: een symfonie van smaken

De Roero staat bekend om zijn voortreffelijke wijnen, met de Roero Arneis, een aromatische witte wijn, en de Roero DOCG, een robuuste rode, als enkele van de meest geprezen voorbeelden. De unieke bodemsamenstelling, gecombineerd met het microklimaat van het gebied, resulteert in wijnen die zowel krachtig als elegant zijn, met een rijkdom die wijnliefhebbers over de hele wereld blijft verbazen.

Beleef Roero: meer dan wijn

Een bezoek aan de Roero biedt meer dan alleen wijnproeverijen. Het is een uitnodiging om deel te nemen aan een eeuwenoude cultuur, omringd door een landschap dat zowel de ziel kalmeert als inspireert. Van het verkennen van historische kastelen en wandelen door ongerepte natuur tot het genieten van de lokale keuken, de Roero wacht om ontdekt te worden door diegenen die zoeken naar authenticiteit en schoonheid.

Ontdek de charme van Roero

De Roero nodigt je uit om zijn geheimen te ontdekken, een reis te maken door de tijd, en je over te geven aan de schoonheid van de natuur en de rijkdom van zijn wijnen. Plan je bezoek en laat je betoveren door dit ongerepte stukje Piemonte, waar elke heuvel, elke vallei, en elke wijngaard een verhaal te vertellen heeft.

bottom of page