top of page
Zoeken

La cucina Piemontese - de antipasti



In mijn vorige blog hebben we "La Cucina Piemontese" in het kort uitgelegd. Nu volgt de praktijk.

Samen met de Piemontese chef Angelo Colombo hebben wij tijdens onze kookworkshops van 2018, qua antipasti de volgende gerechten en Piemontese wijnen toegepast. Wij hebben zoveel mogelijk gerechten uit de Piemontese keuken bereid, maar soms ook even uitgeweken naar andere regio's.

 

Antipasti


Vitello tonnato nieuwe stijl met warme jus | Vitello tonnato glassato al succo di vitello


Vitello tonnato met geroosterde paprika | Vitello tonnato al peperone arrosto


Gerookte kalfstartaar met groenten gemarineerd met parmezaanse kaas, truffel en een gemarineerd ei | Tartare di vitello affumicata con giardiniera di verdure uovo marinato parmigiana e tartufo


Coquilles met saffraansaus en eenkhoorntjesbrood | Capesante spadellate con salsa allo zafferano e funghi porcini


Coquilles met pompoen, garnalen en pancetta | Capesante su crema di zucca con gambero e pancetta croccante


Saltimbocca van vis | Saltimbocca di Pesce

Mocht je interesse hebben in een van de genoemde gerechten, stuur mij dan even een berichtje.

Wil je ook eens aan een kookworkshop mee doen bekijk dan hier het menu

 


Wijnkeuze

Roero Arneis | Piedmont Chardonnay | Dolcetto d’Alba




De komende blogs zal ik aandacht besteden aan de primi, secondo en de dolci.


Un sacco di piacere di lettura e volentieri fino alla prossima volta


Saluti Angelo & Martino

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page