Kerstmenu Italian style - vierde gang en het dessert

Hier nog wat inspiratie voor het kerstdiner - de vierde gang en het dessert.


eerste gang

Coquilles con gamberi e pancetta su letto di zucca

Coquilles met gamba's en pancetta op een bedje van pompoen


tweede gang

Melanzane alla Parmigiana

Uit de oven op de manier van lasagne klaargemaakte laagjes aubergines, tomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas


derde gang

Filetto di trota Salmonata

Zalmforel met verschillende soorten noten, kruiden, bospeen en sjalotjes


vierde gang

Rotolo di Faraona

Rollade van parelhoen gevuld met roomkaas en truffel en een saus van prosecco en parmezaanse kaas


dessert

Tortino al Cioccolato dal Cuore Piccante​

Chocolade cake met een warm en kruidig hart


Vierde gang - ROTOLO DI FARAONA

Rollade van parelhoen gevuld met roomkaas en truffel en een saus van prosecco en parmezaanse kaas

Het parelhoen behoort tot de familie van de fazantachtige en de mogelijkheden met dit stukje vlees zijn legio. Het vlees is mals en heeft een lichte wildsmaak. Een parelhoen supréme is een filet met vel met het eerste lid van het vleugelbotje er nog aan.


INGREDIËNTEN - 6 personen

Parelhoen suprème ( 1 per persoon

200 g Robiola roomkaas of Philadelphia

2 plakken parmaham of kies een eigen ham per persoon

stuk Parmigiano Reggiano

prosecco

zwarte truffel pastei

koksroom

ongezouten roomboter

aardappelen

2 uien

2 venkelknollen

2 winterwortelen

marsala wijn (alternatief voor prosecco)

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de parelhoen schoon maar laat het vel er wel om heen, en laat vooral het botje eraan zitten. Leg hem vervolgens tussen twee stukken folie en sla plat.

Maak een crème van de roomkaas en wat truffel. Vul de parelhoen met het sausje en doe we wat zout en peper op. Rol de parelhoen in de parmaham en laat het kort even staan, zodat alles aan elkaar plakt. Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak het even kort aan voor de kleur.

Plaats de parelhoen in een ovenschotel en zet hem in de oven voor 15 minuten. Haal de parelhoen uit de ovenschaal en houd hem warm. Doe wat prosecco in een pan met een klein beetje koksroom en een beetje parmezaan. Laat dit even koken en roer het af en toe tot de saus dik genoeg is en filter vervolgens de saus. Snijd de parelhoen in mooie gelijke stukjes en plaats het gedeelte met het bot erboven op. Doe er wat saus overheen en serveer direct.