Primi piatti

door Martino di Piemonte

De voorgerechten vertegenwoordigen een volledig Italiaanse traditie. Een voorgerecht kan een pasta zijn maar ook een risotto of een soepachtige bereiding dat aan het begin van de maaltijd wordt gegeten, maar na de antipasta. Het voorgerecht kan een pasta zijn maar ook een risottto of een soepachtige bereiding zoals een soep of een soep op basis van bijvoorbeeld peulvruchten, Zonder afbreuk te doen aan de voorgerechten van risotto en soepen, is pasta de echte koningin van lekker eten en van het mediterrane dieet. Pasta, een eenvoudig en goedkoop gerecht, met zijn ontelbare voedingskwaliteiten en vele kruiden. 

Gnocchi al Castelmagno

Gnocchi al Castelmagno

De Gnocchi al Castelmagno is een typisch gerecht uit de regio Cuneo.

Parmigiana di Melanzane

Parmigiana di Melanzane

Dit recept kun je een beetje vergelijken met een lasagne recept waarbij de lasagnebladen worden vervangen door dun gesneden plakken aubergine of courgettes.

Risotto ai Funghi porcini

Risotto ai Funghi porcini

Risotto met eekhoorntjesbrood

Risotto al tartufo mantecato con toma piemontese

Risotto al tartufo mantecato con toma piemontese

Risotto met zwarte truffel en toma kaas

Tajarin al tartufo bianco

Tajarin al tartufo bianco

De tajarin met witte truffel is een verfijnd voorgerecht dat typisch is voor de Piemontese cultuur.

Linguine con cozze e vongole

Linguine con cozze e vongole

Pasta vongole en mosselen. Geen specifiek Piemontees gerecht maar een gerecht wat je tegenkomt in de steden en dorpen langs de kust.

Ravioli di zucca e amaretti

Ravioli di zucca e amaretti

Ravioli met een vulling van pompoen, amaretti koekjes, geserveerd met boter en salie

Risotto ai quattro formaggi

Risotto ai quattro formaggi

Risotto met vier verschillende kazen

Tajarin al ragu di cinghiale

Tajarin al ragu di cinghiale

Tjarin met wildzwijn ragout