Semifreddo al Torrone

Over het recept

Semifreddo-ijs met nougat. De nougat, een Piemontese specialiteit die daar Torrone heet, geeft de semifreddo een vleugje zoetheid en een knapperige beet.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 eieren, gespitst

  • 150 g witte basterdsuiker

  • snufje zout

  • 600 ml slagroom

  • 300 - 400 g goede kwaliteit harde nougat, in stukjes gebroken

  • 300 g pure chocolade van goede kwaliteit

  • geschaafde amandelen

Werkwijze

  • Klop de eidooiers met de suiker en het zout tot een bleke, luchtige massa. Voeg de slagroom toe en ga door met kloppen tot het mengsel dik en romig wordt.

  • Hak de torrone in grove stukjes en spatel ze door de romige massa.

  • Klop de eiwitten tot ze stijf, maar nog niet te droog zijn en spatel ze door het nougatmengsel. Schenk het in een vierkante of ronde vorm en zet het tenminste 4 uur, maar liever nog een hele nacht, in de vriezer.

  • Smelt voor het opdienen de chocolade au-bain-marie en giet dit over de semifreddo en strooi er wat geschaafde amandelen overheen.


Spatelen is een techniek waarbij de ingrediënten heel voorzichtig gemengd worden om de luchtigheid, die tijdens het kloppen is ontstaan te behouden.

Wijnkeuze

Malvasia di Castelnuovo don Bosco

Zeer bijzondere specialiteit uit het Noorden van Italië. Deze rode variant van de Moscato d’Asti is licht mousserend en zeer verfrissend en zacht van smaak. De rode Malvasia druif wordt laat geoogst en heeft zodoende veel zonuren gekregen. De zon zorgt voor de optimale hoeveelheid fruit in deze wijn. Eigenschappen van licht overrijp rood fruit zoals framboos, kers, aardbei en cassis kenmerken deze fantastische wijn. Door het lage alcohol percentage van slecht 6,5% is de wijn ook ideaal te schenken als aperitief. Verder is de wijn perfect te combineren met lichte desserts of gerechten van fruit. Deze wijn is op dit moment op dronk en kan nog drie jaar bewaard worden. De ideale serveertemperatuur voor deze wijn is ongeveer 10 graden Celsius.


Verkrijgbaar bij : Malvasia di Castelnuovo don Bosco