Semifreddo al Torrone

Over het recept

Semifreddo-ijs met nougat. De nougat, een Piemontese specialiteit die daar Torrone heet, geeft de semifreddo een vleugje zoetheid en een knapperige beet.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 eieren, gespitst

  • 150 g witte basterdsuiker

  • snufje zout

  • 600 ml slagroom

  • 300 - 400 g goede kwaliteit harde nougat, in stukjes gebroken

  • 300 g pure chocolade van goede kwaliteit

  • geschaafde amandelen

Werkwijze

  • Klop de eidooiers met de suiker en het zout tot een bleke, luchtige massa. Voeg de slagroom toe en ga door met kloppen tot het mengsel dik en romig wordt.

  • Hak de torrone in grove stukjes en spatel ze door de romige massa.

  • Klop de eiwitten tot ze stijf, maar nog niet te droog zijn en spatel ze door het nougatmengsel. Schenk het in een vierkante of ronde vorm en zet het tenminste 4 uur, maar liever nog een hele nacht, in de vriezer.

  • Smelt voor het opdienen de chocolade au-bain-marie en giet dit over de semifreddo en strooi er wat geschaafde amandelen overheen.


Spatelen is een techniek waarbij de ingrediënten heel voorzichtig gemengd worden om de luchtigheid, die tijdens het kloppen is ontstaan te behouden.

Meer recepten

In mijn recente boek "Mijn Piemonte" neem ik je mee op reis en deel ik mijn ervaringen. Lees mee over wijnen, culturele gewoonten, heerlijke gerechten, bijzondere mensen en leuke wetenswaardigheden.


Te bestellen via martinodipiemonte.nl/shop