Rotolo di Vitello
Over het recept
Gevulde kalfsrolletjes
Ingrediënten
Voor 4 personen
grote plak kalfsfricandeau van de bil
peper en zout
100 g Parmaham, in dunne plakjes
2 kalfsnieren, vlies en vet verwijderd
10 verse salieblaadjes, plus een paar extra
30 g ongezouten roomboter
3 el extra vergine olijfolie
2-3 teentjes knoflook, geperst
175 ml droge witte wijn
Werkwijze
Vraag de slager om groot, ongeveer 2 cm dik stuk vlees van de bil van het kalf dat dwars op de draad is gesneden. Sla het vlees mooi plat en maak er een zo rechthoekig mogelijke lap van.
Leg de lap vlees plat neer en bestrooi hem met peper en zout. Bedek het vlees met een laag parmaham, leg de kalfsnieren er in het midden in een rij en bestrooi met de salieblaadjes. Rol het vlees nu strak op en bind het om de 5 cm vast met keukentouw.
Verhit de boter en olie samen in een braadpan waar de kalfsrol ruimschoots in past. Braad de vleesrol aan alle kanten aan. Voeg de knoflook en een paar extra salieblaadjes toe, schenk de wijn over het vlees en wentel de rol er een paar keer doorheen. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en braad de vleesrol in 1 tot 1 1/2 uur gaar, afhankelijk van de dikte van de rol; bedruip het vlees af en toe en draai het dan ook om. Als het vlees er droog uitziet, kun je een beetje bouillon toevoegen.
Haal het vlees uit de pan en laat het een paar minuten staan. Snijd het in circa 1 cm dikke schijven en sprenkel het vleesnat erover.
Meer recepten
In mijn recente boek "Mijn Piemonte" neem ik je mee op reis en deel ik mijn ervaringen. Lees mee over wijnen, culturele gewoonten, heerlijke gerechten, bijzondere mensen en leuke wetenswaardigheden.
Te bestellen via martinodipiemonte.nl/shop