Carne Cruda

Over het recept

Is een typisch regionaal voorgerecht afkomstig uit de Langhe, maar wordt over het algemeen in Piemonte geconsumeerd. Rauwe kalfsplakjes in dunne plakjes gehakt met een mes en op smaak gebracht met citroensap, olie, knoflook, zout en peper.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g zeer mager kalfsvlees (je kunt het ook goed bereiden met kalfsgehakt, maar overleg met de slager)

  • 200 g eekhoorntjesbrood of champignons

  • 1/2 el mosterd

  • bleekselderij

  • het sap van een halve citroen

  • olijfolie

  • zout

  • peper

Wijnkeuze

Langhe Nebbiolo DOC 2019 | Germano Ettore


De Langhe Nebbiolo van Ettore Germano is een wijn zonder opsmuk, Nebbiolo in een glas, en wat voor een glas. Net als zijn Barolo's heeft ook de Nebbiolo die frisse helderheid die we van Ettore kennen. Aroma's van kersen, zwart fruit en viooltjes. In de mond fris en stevig, krachtige tannine en lekker bitter in de afdronk. Mooie robijnrode kleur met oranje accenten. Breed inzetbaar!


Verkrijgbaar bij  : Langhe Nebbiolo DOC 2019

Werkwijze

  • De bereiding van rauw Piemontees vlees is niet moeilijk en kost weinig tijd, maar volg wel de juiste stappen. Eerst moet het vlees met een mes in kleine blokjes worden fijngehakt.

  • Doe het vlees in een grote kom en breng het op smaak met een eetlepel olijfolie, citroensap en mosterd. Meng nu een eerste keer voorzichtig, zodat de ingrediënten goed met elkaar vermengen, breng op smaak met zout en peper en meng opnieuw.

  • Laat het mengsel ongeveer twee uur marineren, zodat het vlees smaken en aroma's kan opnemen en ook licht gaar kan worden. Nadat de rusttijd is verstreken, is het vlees klaar om op het bord te worden geserveerd.

  • Neem voor de garnering het eekhoorntjesbrood en snijd ze in dunne plakjes, leg ze op de portie rauw vlees en breng op smaak met een dun scheutje olie, de fijngehakte bleekselderij en eventueel wat peper en zout.