Asparagi con burro fuso e Parmigiano

Over het recept

Asperges met gesmolten boter en Parmezaanse kaas. Een simpel voorgerecht ook lekker als lunch.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 bundels groene asperges

  • 40 gram Parmezaanse kaas

  • 25 g ongezouten roomboter per persoon.

  • Zwarte peper en zeezout

Wijnkeuze

Langhe Arneis DOC 2020 | Oreste Stefano


Heerlijk eigenzinnige Arneis van wijnhuis Oreste. Het wijnhuis bewijst hiermee naast een prachtige rode lijn ook een juweel van een witte wijn te kunnen produceren. Geboren in de Roero maar gebotteld in de Langhe heeft deze Arneis al een hele reis afgelegd voordat hij in de fles belandt. Heerlijk aards, fris en een streling voor de tong deze uit 2020. Bleekgele heldere kleur met een aroma van citrusvruchten, appel en een vleugje hooi. In de mond wassend, harmonieus en aangenaam consistent. Fijn bij kalf, lam, vis en pasta. Voor de fijnproevers!


Verkrijgbaar bij : Langhe Arneis DOC 2020

Werkwijze

  • Kook de asperges of stoom ze. Laat ze niet te gaar worden: de stelen moeten nog een beetje knapperig zijn. Laat ze uitlekken en schik ze in een voorverwarmde, ondiepe schaal.

  • Bestrooi de aspergepunten met Parmezaanse kaas. Smelt de boter en schenk hem, zodra het begint te schuiven, over de Parmezaanse kaas . De warmte van de boter zal de kaas doen smelten en dat zorgt voor een heerlijk korstje. Voeg een beetje peper en zout toe.

  • Serveer onmiddellijk en geef er wat knapperig ciabatta bij.

Voor een voedzamer gerecht bak je 2 eieren per persoon ( de dooiers moeten nog vloeibaar zijn); leg de asperges op de eieren.