Vino di Martino

 

Voor onze kookworkshops werken wij samen met verschillende partijen die mooie Piemontese wijnen importeren. Als consument kun je deze wijnen direct bij de onderstaande importeurs bestellen.

In 2012 zijn Nicolaas Schoot en zijn vrouw vanuit Nederland naar Serralunga d'Alba vertrokken om aldaar een hotel te runnen. Zodoende hebben zij kennis gemaakt met de lekkerste wijnen en met de wijnboeren die deze produceren. Eind 2016 hebben zij het hotel gesloten en zijn zij zich volledig gaan focussen op de import van de wijnen uit deze streek. Zij hebben een persoonlijke band met al hun producenten (sommige zijn zelfs vrienden geworden) en daarin schuilt nu net hun kracht.

Sinds de oprichting in 2010 heeft Arno Borsboom zich met Piemonte Import toegelegd op het importeren van duurzame kwaliteitswijnen uit Piemonte. Sinds 2017 is dat uitgebreid tot Noordwest-Italië en zijn ook wijnen het Aosta-dal opgenomen in het assortiment. De wijnen komen altijd van familiebedrijven en kleine wijngoederen met een bescheiden productie. Ze werken allemaal volgens de principes van duurzame landbouw (vaak bio), oogsten altijd handmatig, en doen aan opbrengstbeperking en druivenselectie om de gewenste hoge kwaliteit te bereiken.

Michele Usai richt zich vooral op de kwaliteitswijnen die door kleinschalige wijnmakers worden gemaakt. Eerlijke wijnen gemaakt van inheemse druivensoorten. Dit allemaal gemaakt door wijnboeren vol passie voor hun product en die u kunt proeven zodra u de fles ontkurkt.

Hoe proef je wijn

Of je nu een reis naar een wijnland aan het plannen bent, of gewoon wat meer wilt weten over wat je drinkt, het leren om wijn te waarderen is een van de fijnere pleziertjes van het leven. Als je ernaar verlangt om door de wijngaarden te lopen en de wijnranken en de schilderachtige achtergrond te bewonderen, met je wijnglas in je hand, dan moet je eerst leren de subtiele schoonheid van wijn te waarderen, stap voor stap.