Zucchine in carpione

Over het recept

De gemarineerde courgette is een heerlijk bijgerecht en zomers voorgerecht. Een makkelijk recept om gefrituurde en gemarineerde courgette te serveren en ook bij warm weer een paar dagen te bewaren. Je kunt dit serveren bij vlees, vis, eieren en kazen. Dit gerecht wordt gemarineerd in azijn en wittewijn met een gesnipperd ui, knoflook en gehakte salie, kunnen ze geserveerd worden op croutons, samen met een schotel van kazen en vleeswaren.

Ingrediënten

4 personen

500 g courgette

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

3 salieblaadjes

200 ml droge witte wijn

100 ml witte wijnazijn

1 lt zonnebloemolie

zwarte peper

zout

Werkwijze

Begin met het wassen van de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd ze in de lengte door en daarna in staafjes van niet langer dan 3-4 cm. 

Bereid de marinade voor: snipper de ui en snijd de knoflook win dunne plakjes, ontdaan van de kern. Giet de olie in een pan met een anti-aanbaklaag en voeg de knoflook en ui toe. Kook en voeg de gewassen, en gedroogde gehakte salieblaadjes toe. Breng op laag vuur en laat het al roerende een paar minuten staan. Voeg de wijn en de azijn toe en laat het verdampen. Zet het vuur uit en giet alles in een grote kom. Voeg zout en peper toe en meng het goed door elkaar. Bak nu de courgettes 3-4 minuten in een pan met warme olie. Laat ze met een schuimspaan uitlekken en leg ze op keukenpapier en doe er een laag keukenpapier overheen om het overtollige olie te verwijderen.

Vervolgens voeg je de courgettes toe aan de marinade en meng het voorzichtig. Sluit de kom af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. Laat het minimaal 12 tot zelf 24 uur marineren. Na deze tijd zijn de gemarineerde courgettes klaar om op tafel te komen.


Wijnkeuze

Geen wijnkeuze = bijgerecht