Trippa di Moncalieri

Over het recept

Dit is een typische worst die in heel Piemonte wordt geproduceerd, maar vooral in het Moncalieri-gebied waar het zijn naam aan ontleent. De worst van middeleeuwse oorsprong, wordt bereid met porties varkensmaag en wordt gegeten als aperitief.

Ingrediënten

4 personen

1 kg pens

2 wortelen

3 aardappelen

2 bleekselderij

100g bortollini bonen

1 teentje knoflook

40 g boter

80 g tomatensaus

takjes van rzoemarijn, salie en laurier

olijfolie

1 glas droge witte wijn

zout en peper


Werkwijze

Kook de bonen in een pan met ruim gezouten water gaar en laat ze afkoelen in hun kookbouillon.

Maak de bleekselderij, wortelen en uien schoon, was ze en hak ze fijn. Bak ze bruin met wat olie en boter, voeg het laurierblad toe. Hak de knoflook, rozemarijn en salie samen en voeg ze toe . Giet de tomaat erin en laat dit 5 minuten koken.

Vouw de pens een paar keer dubbel en snijd hem in repen van ongeveer een halve cm breed  en giet hem in de pan en kook dit 10 minuten.

Snijd een aardappel in dunne plakjes, doe deze bij de pens en besprenkel met de droge witte wijn en een beetje kookbouillon. Voeg wat zout toe en kook het geheel voor een ongeveer een uur.

Schil en snij de overige aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de pens en kook het geheel nog eens 40 minuten, voeg daarna de eerder gekookte bonen toe en serveer warm met een snufje peper.

Wijnkeuze

Barolo Margheria riserva DOCG 2015 | Franco Boasso


De Barolo Margheria Riserva van Franco Boasso uit 2015 komt van de gelijknamige cru Margheria, aan de zuid west zijde van Serralunga waar o.a. ook Luigi Pira en Massolino een Barolo van maken. Deze Margheria Riserva is prachtig in balans en heeft een stevig aards aroma van zwart fruit, leer en gedroogde bloemen. Een rijping van 50 maanden op groot gebruikt eiken betekent in dit geval een meer gelaagde wijn waardoor hij blijft boeien. In het glas een roestbruine kleur met oranje accenten aan de randen. In de mond mooi in harmonie met fijne zachte tannine en een flinke structuur. Meer dan prachtige wijn uit het mooie Barolo-jaar 2015!


Waar is deze wijn verkrijgbaar : Barolo Margheria riserva DOCG 2015 | Franco Boasso