Rotoloni Salati

Over het recept

Serveer deze hapjes als antipasto of als onderdeel van een buffet met hapjes. Heb er verschillende geselecteerd. De vullingen zijn voldoende voor één plakje bladerdeeg, waarvan je zo'n tien rolletjes kunt snijden.

Ingrediënten

Tortino di pasta brisee alla pizzaiola - 10 stuks

200 g patent bloem

100 g koude roomboter

50 ml koud water

100 g mozzarella droog

10 ansjovissen

kappertjes

1 eigeel

kleintje slagroom

10 gedroogde tomaatjes

oregano (poeder)

zeezout


Drie verschillende hartige hapjes

1 pakje kant en klaar roomboter bladerdeeg (diepvries, ontdooid)

Vulling-1

4 dunne plakjes prosciutto di Parma

50 g parmezaanse kaas, versgeraspt

versgemalen zwarte peper

Vulling-2

100 g gruyère, geraspt

versgemalen zwarte peper

8 ansjovisfilets

Vulling-3

2 teentjes knoflook, geperst

140 g tomatenpuree

2-3 minibolletjes mozzarella (of neem Parmezaanse kaas, gruyère of wat je lekker vindt)

5 basilicumblaadjes of 10 oregano blaadjes, fijngehakt

peper en zout.


Met deze bladerdeeg rolletjes kun je alle kanten op: elke hartige vulling is mogelijk. De vullingen zijn voldoende voor één plakje bladerdeeg, waarvan je zo’n tien rolletjes kunt snijden


Parmezaanse koekjes

6 vellen bladerdeeg

2 st eigeel

30 g Parmezaanse kaas


Werkwijze

Tortino di pasta brisee alla pizzaiola - 10 stuks

Doe de bloem samen met de boter in een mixer en mix het geheel. Leg het deeg op de tafel en doe er beetje bij beetje water bij aangevuld met wat zout. Kneed het tot een goed geknede massa. Doe de deeg in huishoudfolie en laat het 40 minuten rusten in de koelkast.

Snijd de mozzarella in dunne kleine blokjes. Was de kappertjes en droog ze af, pureer de droge tomaatjes en laat de ansjovis uitlekken. Verdeel dit over 10 porties.

Verwarm de oven op 160 graden.

Haal het deeg er na 40 minuten uit en rol het met een deegroller. Snijd het deeg in een kleine ronde vormen en vul deze met gepureerde tomaatjes, mozzarella, ansjovis, kappertjes en wat oregano. Vouw ze dicht met een vorkje, smeer er wat eigeel, slagroom en een klein beetje zout over.

Bak de tortino’s voor ongeveer 12 - 14 minuten.


Drie verschillende hartige rollerjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.


VOOR VULLING - 1 Leg de plakjes prosciutto op een plakje bladerdeeg en bestrooi gelijkmatig met kaas en peper. Rol het bladerdeeg zo strak mogelijk op tot een ‘worstje’. Snijd het worstje met een scherp mes

in 1 cm brede stukken. Bekleed een bakblad met vetvrij papier. Schik de rolletjes naast elkaar op de bakplaat en bak ze in 5-8 minuten goud bruin. Je kunt ze zowel gloeiend heet als op kamertemperatuur serveren.


VOOR VULLING - 2 Bestrooi het bladerdeeg gelijkmatig met kaas en peper. Schik de ansjovis erop, zodat er straks in elk rolletjes ansjovis zit, rol het bladerdeeg op tot een ‘worstje’. Snijd het worstje met een scherp mes in 1 cm brede stukken. Bekleed een bakblad met vetvrij papier. Schik de tolletjes naast elkaar op de bakplaat en bak ze in 5-8 minuten goud bruin. Je kunt ze zowel gloeiend heet als op kamertemperatuur server


VOOR VULLING - 3 Bestrooi het bladerdeeg gelijkmatig met de ingrediënten rol het bladerdeeg op tot een ‘worstje’. Snijd het worstje met een scherp mes in 1 cm brede stukken. Bekleed een bakblad met vetvrij papier. Schik de tolletjes naast elkaar op de bakplaat en bak ze in 5-8 minuten goud bruin. Je kunt ze zowel gloeiend heet als op kamertemperatuur serveren.


Parmezaanse koekjes

Snijd de vellen bladerdeeg in 4 gelijke stukken. Kies zelf de vorm. Leg het bladerdeeg op een met eigeel besmeerd bakpapier. Rasp de Parmezaanse kaas op bladerdeeg. Leg de koekjes in de oven op 180 graden en haal ze eruit als ze goudbruin zijn.

Wijnkeuze

Langhe Nebbiolo DOC 2019 | Burzi


Elegant maar rustieke Nebbiolo van Burzi. Rood-roodbruine kleur. Fris aroma van kers en rood fruit maar ook met vleugjes rauwe groente als bleekselderij. In de mond aangenaam stroef (jonge tannine) en gelaagd.


Waar is deze wijn verkrijgbaar : Langhe Nebbiolo - Burzi