Rollata di faroana con robiola e tartufo nero

Over het recept

Een van mijn favoriete recepten: Rollade van parelhoen gevuld met roomkaas en zwarte truffel in een saus van prosecco en parmezaanse kaas, met geroosterde aardappelen.

Parelhoen suprême houdt in dat het vleesdeel bestaat uit een enkele borstfilet met vel en eerste vleugellid. Het vlees is mager en heeft een geelbruine kleur. Parelhoen heeft een lichte wildsmaak en past hierdoor uitstekend bij de aardse smaken van bijvoorbeeld truffel en spinazie.

Ingrediënten

4-6 personen

Parelhoen suprême (1 per persoon)

200 g Robiola of Philadelphia roomkaas

2 plakken parmaham per persoon

100 g Parmigiano Reggiano of Grana Padano

1 glas prosecco

klein potje zwarte truffel pastei

500 g aardappelen

paar takjes rozemarijn en tijm

2 teentjes knoflook

kleintje koksroom

roomboter

olijfolie

Werkwijze

Parelhoen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de parelhoen schoon maar laat het vel er wel om heen. Ook vooral het botje eraan laten zitten. Leg de parelhoen tussen twee stukken folie en sla plat.

Maak een crème van de roomkaas en een beetje truffel. Vul de parelhoen met het sausje en doe er wat zout en peper op. Leg twee plakjes parmaham op een snijplaat naast elkaar en rol de parelhoen in de parmaham en laat het kort even staan, zodat alles aan elkaar plakt en zet vast met een cocktailprikker. Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak de parelhoen even kort aan voor de kleur.

Plaats de parelhoen in een ovenschaal en zet hem in de voorverwarmde oven voor 15 minuten op 180 graden. Haal de parelhoen uit de ovenschaal en houd hem warm. Doe wat prosecco in een pan met een klein beetje koksroom en parmezaanse kaas. Laat dit even koken en roer af en toe tot de saus dik genoeg is en filter vervolgens de saus.


Aardappel

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 cm en blancheer deze in heet water. Doe de aardappelen in een ovenschaal met wat knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm, 1 tot 2 eetlepels boter zout en peper. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer een half uur.


Voor het serveren | leg de parelhoen op een snijplank en snij mooie plakjes en zet als laatste het deel waar het botje aanzit er bovenop. Doe er een lepel saus overheen en serveer met de aardappelen.

Wijnkeuze

Ruchè di Castagnole DOCG 2018  | Gatto Pierfrancesco


Fijn, aanhoudend, intens, complex, licht aromatisch, karakteristiek. Het is moeilijk om de opwindende percepties die zich vullen te ontleden, tot het punt van bedwelmende neusgaten. Het komt naar voren met een aangename aromatische perceptie, wat de fusie is van de geur van terecht rijpe kersen en abrikozen. Er zijn aangename nuances van hazelnoot, fruit in blik, perzik, banaan, gedroogd fruit, bramen en frambozen in cocktails. Bijzonder relevant voor de geur van bloemrijke geranium.

De Ruché di Castagnole Monferrato is uitstekend te combineren met gebraad, wild in het algemeen, champignons, trouwt goddelijk met verse en ook gekruide kazen en gezien het delicate aroma dat hem onderscheidt.


Waar is deze wijn verkrijgbaar : Ruchè di Castagnole