Pollo alla cacciatora

Over het recept

Kip van de jager: is een cultus van de Italiaanse keuken. Een icoon van uitmuntenheid en kwaliteit die het gastronomisch erfgoed sterk kan karakteriseren. Maar wat is nu het officiële recept. Er zijn verschillende smakelijke interpretaties in de verschillende Italiaanse regio's. Hier de Piemontese variant.

Ingrediënten

4 personen

12 kippendijen zonder bot

1 lt gezeefde tomaten of 250 g rijpe tomaten in blokjes

1 witte ui - kleine blikjes

500 g bospeen - kleine blokjes

1 stengel bleekselderij - kleine blokjes

1 glas droge witte wijn

2 teentje knoflook - kleine blokjes

3 el olijfolie

zout en peper

1 takje rozemarijn

2 blaadjes laurier

2 el groene olijven (taggiasche)

1/2 blik ansjovis - kleine blokjes

oregano poeder

Werkwijze

Bak de gesneden ui, knoflook, wortelen en bleekselderij in een pan met de olie en zet ze als verkleurd zijn, opzij.

Verhit, in een grote koekenpan, de olijfolie op middelhoog vuur.

Bestrooi de kip met peper en zout naar eigen smaak. Bak de kip om en om goed aan, bevochtig ze met de witte wijn en laat het verdampen en voeg dan de tomaten en de apart gehouden groenten toe. Voeg de olijven, wat oregano, twee blaadjes laurier, rozemarijn en wat ansjovis bij de saus, goed mengen en laat het 5 minuten goed intrekken. Ga door met koken op laag vuur gedurende ongeveer veertig minuten, indien nodig bevochtigen met een beetje water. Kruid het geheel met wat zout en peper.

Wijnkeuze

Dolcetto d'alba DOC 2019 | Podere Ruggere Corsini


Het is een wijn die bekend staat om zijn geur en frisheid: hij heeft een robijnrode kleur met violette reflecties, een fris, fruitig boeket en een droge, rijke, harmonieuze smaak die een aanhoudende geur van amandelen achterlaat. Het is een aangenaam tanninerijke wijn met frisse zuren.


Waar is deze wijn verkrijgbaar : Dolcetto d'Alba