Finanziera

Over het recept

De oorsprong van dit typische gerecht uit de Langhe, Roero en Monferrato gaat terug tot de middeleeuwen. Het is een arm gerecht waarvan de belangrijkste ingrediënten slachtafval zijn. Gezien de naam, die hetzelfde is als de formele jas voor mannen, wordt aangenomen dat dit van oorsprong arme gerecht op een gegeven moment populair werd, zelfs op de tafel van de rijksten.

Ingrediënten

6 personen

150 g kippenmantels

80 g kippenlevertjes

80 g kalfszwerik

80 g runderhaas

80 g kalfsstuitje

80 g brood

1 theelepel azijn

50 g champignons

30 g boter

1 el marsala

meel naar smaak

zout naar smaak

Werkwijze

Blanceer eerst de zwezerik, verwijder de schil en snijd deze in plakjes, snijd vervolgens de broden, filet, staartstuk en levers en stukjes , bestrooi ze licht met meel.

Smelt op dit punt de boter in een pan op laag vuur en bak het vlees bruin, voeg dan de kippenmantels toe en laat ze samen met de rest van het vlees blanceren.

Dek af en kook op laag vuur, voeg na ongeveer 20 minuten de in tweeën gesneden champignons toe en kook nog eens 20 minuten, af en toe roeren.

Voeg een paar minuten voor het verwijderen van het vuur, de azijn en marsala toe, laat het verdampen op het vuur en zet de vlam uit, breng op smaak met zout en serveer warm

Wijnkeuze

Barbera d'Alba DOC 2018 | Mario Marengo


Deze Barbera 2018 komt met een paarsrode kleur en met een kruidig aroma's van zwart fruit, vanille, kaneel en bloemen. 8 maanden rijping op barrique maken er een  frisse maar warme wijn van met fijne tannine en een aangename zuurgraad waarbij het zwarte fruit weer komt bovendrijven. Beetje zoet op de tong, mooie lengte, sappig in de mond. Prachtig gebalanceerde Barbera.


Waar is deze wijn verkrijgbaar : Barbera d'Alba DOC 2018 - Mario Marengo