Cavolfiore alla cavour

Over het recept

Deze bloemkoolschotel is een erg lekker bijgerecht: bloemkoolroosjes met boter en kaas en vervolgens op smaak gebracht met een saus van gekookte eieren, ansjovis en peterselie.

Simpele en smakelijke ingrediënten en een zeer gemakkelijk te maken recept. Je kunt ervoor kiezen om de bloemkool te stomen voordat het in de oven gaat, of koken. Het belangrijkste is dat de roosjes zacht zijn maar niet te gaar.

Ingrediënten

4 personen

1 middelgrote bloemkool

2 hardgekookte eieren

2 ansjovis

80 g boter

60 g geraspte Grana Padano

1 el gehakte peterselie

citroensap

zout

Werkwijze

Maak de bloemkool schoon, verwijder eventuele blaadjes en de onderkant van het klokhuis en verdeel in roosjes. Kook ze ongeveer tien minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken: ze moeten zacht zijn maar niet te gaar. Smelt in een grote pan 50 gram boter en laat de bloemkoolroosjes en roer deze door de boter. Leg ze in een licht beboterde ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Pel intussen de hardgekookte eieren, hak ze fijn, vang ze op in een kom en meng ze met de gehakte ansjovis en peterselie.

Laat de resterende boter in een steelpan smelten, breng op smaak met een paar druppels citroensap en giet het in de kom met de gehakte eieren. Meng het goed door elkaat. Haal de schaal na tien minuten uit de oven.

Verdeel het ei en de ansjovissaus over de roosjes en serveer het gerecht direct.

Wijnkeuze

Geen wijnkeuze = bijgerecht