Tortino piccante dal cuore caldo al cioccolato

Over het recept

Een echt orgineel heerlijk dessert: chocolade cake met een warm en kruidig hart. Met een geflambeerde saus van appel, rozijntjes en sinaasappel.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 eieren

  • 50g suiker

  • 50 gram patentbloem

  • 100 g roomboter

  • 100 g chocolade puur (75%) blok

  • chilipoeder naar smaak

  • pijnboompitten

  • 1 appel

  • kaneel

  • 1 sinaasappel

  • munt

  • rozijntjes

  • kleine vormpjes om de cake er in te doen

  • grand manier om te flamberen

Werkwijze

  • Smelt de chocolade tezamen met 50 gram roomboter bain marie en mix het geheel af (niet roeren)

  • Neem een kom en splits de eieren, doe het eigeel en de helft van de suiker erbij. Vervolgens doe je het eiwit en de rest van de suiker erbij en schuim het geheel op met een mixer.

  • Doe er 1 eetlepel pikante poeder bij, zet de mixer aan en lepel er 2 eetlepels bloem bij.

  • Doe de chocolade mix bij de pruttel van de bloem, roer of mix het geheel nog even kort en lepel het in de vorm. Zet het voor 1 uur weg in de koelkast.

  • Plaats het deeg in een vormpje en bak dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 5 tot 6 minuten.

  • Snijd de appel in kleine blokjes en doe dit samen met de roomboter, de rozijntjes en de pijnboompitten in een koekenpan en bak dit kort aan. Voeg er twee eetlepel suiker en wat kaneel bij.

  • Flambeer het geheel af met likeur, pers de sinaasappel uit en giet dit bij dit mengsel.

Wijnkeuze

Malvasia di Castelnuovo don Bosco

Zeer bijzondere specialiteit uit het Noorden van Italië. Deze rode variant van de Moscato d’Asti is licht mousserend en zeer verfrissend en zacht van smaak. De rode Malvasia druif wordt laat geoogst en heeft zodoende veel zonuren gekregen. De zon zorgt voor de optimale hoeveelheid fruit in deze wijn. Eigenschappen van licht overrijp rood fruit zoals framboos, kers, aardbei en cassis kenmerken deze fantastische wijn. Door het lage alcohol percentage van slecht 6,5% is de wijn ook ideaal te schenken als aperitief. Verder is de wijn perfect te combineren met lichte desserts of gerechten van fruit. Deze wijn is op dit moment op dronk en kan nog drie jaar bewaard worden. De ideale serveertemperatuur voor deze wijn is ongeveer 10 graden Celsius.


Verkrijgbaar bij : Malvasia di Castelnuovo don Bosco