Pera stufato al vino rosso con sorbetto

Over het recept

Stoofperen in een rode wijnsaus met sinaasappelijs en koekjes kruimel

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 stoofpeer per persoon

  • 1/2 fles Barbera of Dolcetto

  • 300 g suiker

  • Kruidnagels

  • de schillen van 1 sinaasappel

  • kaneel

  • 1 pakje roomboter koekjes

  • sinaasappel of mango sorbet ijs

  • paar blaadjes mint

Werkwijze

  • Schil de stoofperen en laat het steeltje er aan zitten en doe ze in een pan.

  • Voeg de rode wijn samen met een eetlepel water, suiker, kaneel, kruidnagel en de sinaasappelschillen toe, en laat alles koken tot de peren zacht zijn, maar ook weer niet te zacht.

  • Haal de peren eruit en reduceer de saus door het te laten koken tot een derde en laat het afkoelen.

  • Verkruimel de koekjes.

Serveer op een bord een stoofpeer en doe er wat saus overheen. Leg wat koek kruimel ernaast en doe daar een bolletje ijs bovenop tezamen met een sinaasappelschijfje en wat munt.

Wijnkeuze

Malvasia di Castelnuovo don Bosco

Zeer bijzondere specialiteit uit het Noorden van Italië. Deze rode variant van de Moscato d’Asti is licht mousserend en zeer verfrissend en zacht van smaak. De rode Malvasia druif wordt laat geoogst en heeft zodoende veel zonuren gekregen. De zon zorgt voor de optimale hoeveelheid fruit in deze wijn. Eigenschappen van licht overrijp rood fruit zoals framboos, kers, aardbei en cassis kenmerken deze fantastische wijn. Door het lage alcohol percentage van slecht 6,5% is de wijn ook ideaal te schenken als aperitief. Verder is de wijn perfect te combineren met lichte desserts of gerechten van fruit. Deze wijn is op dit moment op dronk en kan nog drie jaar bewaard worden. De ideale serveertemperatuur voor deze wijn is ongeveer 10 graden Celsius.


Verkrijgbaar bij : Malvasia di Castelnuovo don Bosco