Scamone di Vitello
Over het recept
Kalfsmedaillons

Ingrediënten
Voor 6 personen
800 g kalfsfilet, in mooie plakken van 1 cm dik.
2 eieren, losgeklopt
gedroogde broodkruimels
50 g ongezouten roomboter
5 el extra vergine olijfolie
zeezout
Werkwijze
Haal de kalfsfilets door het losgeklopte ei en druk ze in de broodkruimels, zodat ze er helemaal mee bedekt worden.
Verhit de boter en olie samen in een braadpan.
Braad het kalfsvlees aan beide kanten snel aan. Het vlees moet krokant vanbuiten maar nog enigszins roze vanbinnen zijn.
Bestrooi het vlees met zout en serveer onmiddellijk.
Wijnkeuze
Barbera d'Alba DOC 2019 | Burzi
Paarsrode bijna etherische Barbera van wijnhuis Burzi. Fris aroma's van chocola ... after eight, rauwe groente, en rode kersen. Deze Barbera wordt 10 maanden gerijpt in beton en wij houden heel erg van de structuur die dat aan de wijn geeft. Heel sappig met een mooie zuurgraad. Een bijna perfecte Barbera!
Verkrijgbaar bij : Barbera d'Alba DOC 2019