Scamone di Vitello

Over het recept 

Kalfsmedaillons

Ingrediënten

Voor 6 personen

800 g kalfsfilet, in mooie plakken van 1 cm dik.

2 eieren, losgeklopt

gedroogde broodkruimels

50 g ongezouten roomboter

5 el extra vergine olijfolie

zeezout

Werkwijze

  • Haal de kalfsfilets door het losgeklopte ei en druk ze in de broodkruimels, zodat ze er helemaal mee bedekt worden. 

  • Verhit de boter en olie samen in een braadpan. 

  • Braad het kalfsvlees aan beide kanten snel aan. Het vlees moet krokant vanbuiten maar nog enigszins roze vanbinnen zijn. 

  • Bestrooi het vlees met zout en serveer onmiddellijk.

Wijnkeuze

Barbera d'Alba DOC 2019 | Burzi


Paarsrode bijna etherische Barbera van wijnhuis Burzi. Fris aroma's van chocola ... after eight, rauwe groente, en  rode kersen. Deze Barbera wordt 10 maanden gerijpt in beton en wij houden heel erg van de structuur die dat aan de wijn geeft. Heel sappig met een mooie zuurgraad. Een bijna perfecte Barbera!


Verkrijgbaar bij : Barbera d'Alba DOC 2019