Rollata di faroana con robiola e tartufo nero

Over het recept 

Een van mijn favoriete recepten: Rollade van parelhoen gevuld met roomkaas en zwarte truffel in een saus van prosecco en parmezaanse kaas, met geroosterde aardappelen.

Parelhoen suprême houdt in dat het vleesdeel bestaat uit een enkele borstfilet met vel en eerste vleugellid. Het vlees is mager en heeft een geelbruine kleur. Parelhoen heeft een lichte wildsmaak en past hierdoor uitstekend bij de aardse smaken van bijvoorbeeld truffel en spinazie.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • Parelhoen suprême (1 per persoon)

  • 200 g Robiola of Philadelphia roomkaas

  • 2 plakken parmaham per persoon

  • 100 g Parmigiano Reggiano of Grana Padano

  • 1 glas witte wijn

  • klein potje zwarte truffel pastei

  • kleintje koksroom

  • ongezouten roomboter

  • olijfolie

Werkwijze

Parelhoen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Maak de parelhoen schoon. Je kunt wel of niet voor kiezen om het vel er aan te laten zitten. Probeer het zelf maar eens uit. Leg de parelhoen tussen twee stukken folie en sla plat.

  • Maak een crème van de roomkaas en een beetje truffel. Vul de parelhoen met het sausje en doe er wat zout en peper op. Leg twee plakjes parmaham op een snijplaat naast elkaar en rol de parelhoen in de parmaham en laat het kort even staan, zodat alles aan elkaar plakt en zet vast met een cocktailprikker. Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak de parelhoen even kort aan voor de kleur.

  • Plaats de parelhoen in een ovenschaal en zet hem in de voorverwarmde oven voor 15 minuten op 180 graden. Haal de parelhoen uit de ovenschaal en houd hem warm. Doe de witte wijn in de pan waar de parelhoen in is gebakken tesamen met een klein beetje koksroom en parmezaanse kaas. 

  • Laat dit even koken en roer af en toe tot de saus dik genoeg.


Voor het serveren 

  • Leg de parelhoen op een snijplank en snij mooie plakjes en zet als laatste het deel waar het botje aanzit er bovenop. Lekker met aardappelen uit de oven en wat veldsla.

Wijnkeuze

Langhe Nebbiolo DOC 2018 | Oddero Luigi


Weer zo'n wijn waar wij als Nebbiolo fans heel blij van worden. Helder robijnrode kleur. Aroma van rozenblaadjes, rood fruit en een vleugje leer. Droog en aangenaam in de mond met lekkere pittige tannine. Aanhoudend wassende smaak van rijp fruit en specerijen.


Verkrijgbaar bij : Langhe Nebbiolo DOC 2018