Uova in cocotte con olio Tartufo

Over het recept

Eieren en cocotte met truffelolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 450 ml slagroom

  • 200 g fontina of gruyère of emmentaler kaas, grof geraspt 

  • zout en peper

  • 8 eieren

  • truffelolie van goede kwaliteit

Wijnkeuze

Geen wijnkeuze

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Verwarm de slagroom in een steelpan op matig vuur tot hij net begint te borrelen. Voeg al roerend de geraspte kaas in kleine porties toe; blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper. 

  • Beboter vier eenpersoons souffléschaaltjes en schenk de hete kaasroom erin.

  • Splits de eieren maar let op de: de eierdooiers moeten heel blijven. 

  • Doe in elk schaaltje 2 dooiers. Zet de schaaltjes 4 minuten in de oven: de dooiers zijn dan goed heet, maar vrijwel rauw.

  • Haal de schaaltjes uit de oven en druppel er een beetje truffelolie over. 

  • Serveer onmiddellijk en geef er wat knapperig brood bij.