Uova in cocotte con olio Tartufo
Over het recept
Eieren en cocotte met truffelolie

Ingrediënten
Voor 4 personen
450 ml slagroom
200 g fontina of gruyère of emmentaler kaas, grof geraspt
zout en peper
8 eieren
truffelolie van goede kwaliteit
Wijnkeuze
Geen wijnkeuze
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de slagroom in een steelpan op matig vuur tot hij net begint te borrelen. Voeg al roerend de geraspte kaas in kleine porties toe; blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
Beboter vier eenpersoons souffléschaaltjes en schenk de hete kaasroom erin.
Splits de eieren maar let op de: de eierdooiers moeten heel blijven.
Doe in elk schaaltje 2 dooiers. Zet de schaaltjes 4 minuten in de oven: de dooiers zijn dan goed heet, maar vrijwel rauw.
Haal de schaaltjes uit de oven en druppel er een beetje truffelolie over.
Serveer onmiddellijk en geef er wat knapperig brood bij.