Peperoni alla Piemontese

Over het recept

Paprika's op Piemontese wijze

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 5 zeer rijpe, middelgrote tomaten

  • 4 rode paprika's

  • 1 gele paprika

  • 20 ansjovisfilets

  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd

  • verse oregano

  • 150 ml extra vergine olijfolie

  • zout en peper

Wijnkeuze

Geen wijnkeuze

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Ontvel de tomaten. Kerf ze daartoe met een mesje hier en daar licht in en dompel ze ongeveer 30 seconden onder in kokend water. Zodra de velletjes beginnen los te laten, haal je de tomaten er een voor een met een schuimspaan uit. Leg ze even in koud water, trek het vel eraf en halveer ze.

  • Houd de paprika's met een tang boven een glasvlam tot het ve; zwartgeblakerd is, doe ze in een plastic zak en laat ze 5-10 minuten afkoelen. De stoom zal het vel losser maken, zodat je ze daana eenvoudig kunt ontvellen.

  • Halveer de paprika's, inclusief het steeltje dat eraan zit. Verwijder het zaad en zaadlijsten. Leg in elke paprikahelft 2 ansjovisfilets, wat gesnipperde knoflook en een beetje oregano. 

  • Leg er een halve tomaat bovenop. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met snuifje zout en peper. 

  • Bak de gevulde paprika's 30 minuten in de oven.


Serveer dit gerecht als antipasto of als onderdeel van een buffet met hapjes. Je kunt ze zowel koud als warm serveren.