Piemontese wijnen

De wijngebieden van Piemonte liggen voornamelijk in de uitlopers van de Apennijnen, het gebergte dat in Italië van noord naar zuid loopt. De productie van Piemontese wijnen verliest in de mist van de tijd en begeleidt het menselijk leven tot op de dag van vandaag. De wijnstok is een veeleisende metgezel, die vraagt om er veel aandacht en evenveel tijd aan te besteden, maar blijkt dan een ideale vriend te zijn. Het is geen toeval dat Piemonte, met meer dan 46.000 hectare wijnstokken, de enige regio is met 18 DOCG-wijnen en 42 DOC-wijnen.

ARNEIS

Piemonte vino.png

Wijngebieden

Piemonte is het beste wijngebied van Italië, nog meer dan Toscane en de andere Italiaanse wijngebieden.

Hier de acht belangrijkste wijngebieden van Piemonte.

Oudegracht 54, Utrecht

info@martinodipiemonte.nl | 0622660596

DOLCETTO

Druivensoorten

Twee derde van de wijnen van Piemonte is rood. De belangrijkste druif voor het maken van rode wijn is de Nebbiolo, het is de druif van de Barolo en de Barbaresco, de meest beroemde rode wijnen van Piemonte. De Nebbiolo is niet de meest aangeplante blauwe druif. Dat is de Barbera, gevolgd door de Dolcetto en de Brachetto. 

brachetto druif.jpg

BRACHETTO

cascina-ballarin-1.jpg

Vino di Martino

Maak hier een keuze uit mooie Piemontese wijnen van kleine authentieke wijnboeren

Wat alles met druiven te maken heeft is Grappa.

Een gedestilleerde  alcoholische drank

grappabertha.jpg