"Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten" 
George Bernard Shaw

Tot voor kort werd La Cucina Piemontese beschouwd als een afgeleide vorm van de Franse keuken, aangezien beide talen ook verwant zijn. Het grootste deel van het grondgebied van Piemonte bestaat uit bergen, heuvels en vlakten, die van invloed zijn op de landbouw met al haar producten die men terugvindt in de keuken. Op de vlakten verbouwt men veel granen, vooral rijst. Ook de groente- en fruitteelt is zeer goed ontwikkeld. Het vee op de vele bergweiden zorgt voor de productie van zowel vlees als zuivelproducten en ook in deze sector bezet Piemonte de eerste plaats in Italië. De volgende gerechten staan bekend om de meest bekende van Piemonte.

Vitello tonnato (2).png
carne-cruda-piemontese-2.png
brasato al barolo (4).png
Bonet piemontese (2).png
Gran Bollito (2).png
Tajarin al tartufo bianco (2).png
Paniscia alla Novarese (2).png
Trippa di Moncalieri (2).png
Bagna Cauda (2).png
Caponet (2).png
fritto misto (2).png
Bicerin.png
Fianziera (2).png
Gnocchi al Castelmagno (2).png
Agnolotti del plin (2).png