Piemonte Import

Martinodipiemonte werkt ondermeer nauw samen met Piemonte import voor het gebruik van de wijnen voor de kookworkshops. Piemonte Import importeert kwaliteitswijnen uit Piemonte en is in 2010 opgericht door Arno Borsboom. Ik kwam in 1996 voor het eerst in het mooie Piemonte, en het was liefde op het eerste gezicht. Sinds 2002 kwam ik er elk jaar met vrienden om wijn te kopen, onder andere omdat deze in Nederland niet goed verkrijgbaar was. Daarom besloot ik dat ik deze fraaie wijnen te gaan importeren. Dankzij de jarenlange contacten met de diverse wijnhuizen die ik al had, kon ik direct een mooi assortiment aanbieden, met daarbij diverse top wijnhuizen.

Binnen Piemonte ben ik met name gespecialiseerd in wijnen uit de Roero, de nog minder bekende streek ten noorden van de Barolo en Barbaresco. Maar ook die streken zijn uiteraard goed vertegenwoordigd in het assortiment, net als de Langhe en Monferrato. In principe importeer ik alleen wijnen van duurzaam werkende wijnboeren (met name kleine familiebedrijven), en een flink deel van het assortiment zijn dan ook biologische of biologisch-dynamische wijnen. Van de meeste wijnhuizen ben ik exclusief importeur voor Nederland.

Van elk gebied ben ik altijd op zoek naar de betere wijnhuizen, of het nou jonge wijnmakers zijn of bekende namen. Daarbij kies ik niet elke wijn van een wijnmaker, maar selecteer ieder jaar de beste wijnen. Van alle wijnen uit mijn selectie mag je dus uitgaan dat deze tot de top in hun segment behoren. Ik probeer dus met nadruk niet de goedkoopste wijnen te selecteren, dat doen andere importeurs al genoeg. Wel kijk ik scherp naar een goede prijs/kwaliteit verhouding en bied ik de geselecteerde wijnen tegen scherpe prijzen aan.