In de regio Piemonte beroemd om zijn wijnen, het gebied, verfraaid door de rijen wijnstokken die langs de flanken van de heuvels lopen. Piemontese wijnen brengen ons een spoor van herinneringen, emoties, geuren en smaken die sterk verbonden zijn met de bedrijvigheid van de inwoners, waar heel vaak kleine boerderijen een productie van hoge kwaliteit en prestige produceren.

De wijngebieden van Piemonte liggen voornamelijk in de uitlopers van de Appenijnen, het gebergte dat in Italië van noord naar zuid loopt. De belangrijkste wijngebieden, Langhe - Roero en de Monferrato zijn daar te vinden. Enkele kleinere wijngebieden zijn te vinden ten noordwesten van Turijn en in het noorden van Piemonte, ten zuidwesten van de grote meren.

De productie van Piemontese wijnen verliest in de mist van de tijd en begeleidt het menselijk leven tot op de dag van vandaag. De wijnstok is een veeleisende metgezel, die vraagt om er veel aandacht en evenveel tijd aan te besteden, maar blijkt dan een ideale vriend te zijn. Bij een goede tafel hoort altijd een uitstekende wijn: lekker eten en goede wijnen.

Hieronder een aantal van mijn persoonlijke voorkeuren.

ARNEIS

Arneis.jpg

Oudegracht 54, Utrecht

info@martinodipiemonte.nl | 0622660596

dolcetto-druif2.jpg

DOLCETTO

brachetto druif.jpg

BRACHETTO

grignolino (1).jpg
GRIGNOLINO
ruche druif.png
barbera.jpg
barbera vitis.jpg
moscato.jpg

Oudegracht 54, Utrecht

info@martinodipiemonte.nl | 0622660596

nebbiolo.jpg