Piemonte wijnen

In de regio Piemonte beroemd om zijn wijnen, het gebied, verfraaid door de rijen wijnstokken die langs de flanken van de heuvels lopen. Piemontese wijnen brengen ons een spoor van herinneringen, emoties, geuren en smaken die sterk verbonden zijn met de bedrijvigheid van de inwoners, waar heel vaak kleine boerderijen een productie van hoge kwaliteit en prestige produceren. De productie van Piemontese wijnen verliest in de mist van de tijd en begeleidt het menselijk leven tot op de dag van vandaag. De wijnstok is een veeleisende metgezel, die vraagt om er veel aandacht en evenveel tijd aan te besteden, maar blijkt dan een ideale vriend te zijn. Bij een goede tafel hoort altijd een uitstekende wijn: lekker eten en goede wijnen.
Piemonte vino.png

Wijngebieden

Piemonte is het beste wijngebied van Italië, nog meer dan Toscane en de andere Italiaanse wijngebieden. Hier de acht belangrijkste wijngebieden van Piemonte.

brachetto druif.jpg

Druivensoorten

De beroemdste wijn uit Piemonte is zonder twijfel de Barolo, genoemd naar het gelijknamige stadje iets onder Alba. Twee derde van de wijnen van Piemonte is rood. De belangrijkste druif voor het maken van rode wijn is de Nebbiolo, het is de druif van de Barolo en de Barbaresco, de meest beroemde rode wijnen van Piemonte. De Nebbiolo is niet de meest aangeplante blauwe druif. Dat is de Barbera, gevolgd door de Dolcetto en de Brachetto

cascina-ballarin-1.jpg

Piemonte wijnimport

Ik heb hier een selectie gemaakt van mijn favoriete wijnen gerangschikt naar druivensoort.