Inspiratiebron

Osteria Francescana is het restaurant van chefkok Massimo Bottura. Deze topzaak, gevestigd in de Italiaanse stad Modena (tussen Parma en Bologna in), heeft maar liefst drie Michelinsterren én is onlangs wederom verkozen tot het beste restaurant van de wereld.

Het restaurant heeft maar 12 tafels en is dus nogal exclusief. Je kunt je wel voorstellen hoe lang de wachtlijst is voor een 3-sterren avondmaal. Naast genieten van je voedsel worden je ogen ook goed gevuld met prachtige kunst en schilderijen. Osteria bereid zijn gerechten met veelal lokale producten, wat natuurlijk een absolute food trend is op het moment. Een avondje dineren bij het restaurant staat voor ongekende sferen en authentieke maaltijden met een dikke vleug aan cultuur. 

Hij creëerde een nieuwe Italiaanse cuisine. Iets wat hem jarenlang de hoon van de natie opleverde. Massimo Bottura hield echter vol en is nu één van de meest gelauwerde chefs ter wereld. Bij zijn restaurant Osteria Francescana draait het echter om zoveel meer dan goed eten. ‘Bij iedere hap kauw je cultuur.’

Massimo Bottura is voor mij de verpersoonlijking van creativiteit, zijn opmaak zijn ware kunstwerken, eigenlijk zonde om het op te eten. Tijdens onze kookworkshops proberen wij zoveel mogelijk van onze gerechten ook kunstwerken te maken.