De Piemontese keuken

Tot voor kort werd de Piemontese keuken beschouwd als een afgeleide vorm van de Franse keuken, aangezien beide talen ook verwant zijn. Voor de gastronomie is Alba, van alle steden in Piemonte, de belangrijkste. De rijkdom van het gebied komt tot uiting in zijn keuken waar truffel, kostbare paddenstoelen, wild, veel verschillende groenten en vooral de beroemde hazelnoten uit de Langhe de boventoon voeren. Martinodipiemonte, deelt graag de gerechten die wij tijdens onze Italiaanse kookworkshops toepassen. Maar eerst de 15 meest bekendste gerechten.

Secondi

Dolci

antipasti maart (1).jpg

De bedoeling van de antipasto

is de smaakpapillen en de maag te prikkelen.

primi januari (1).jpg

Bestaat meestal uit pasta, risotto, gnocchi, polenta of soep

secondi maart (1).jpg

Bestaan traditioneel uit vlees of vis met een contorno (bijgerecht of groente of salade)

dolci november (2).jpg

Bestaat meestal uit fruit, cake of ijs.

Blogger ' s Desk

Hier vind je veel inspiratie over wijnen en gerechten

Plaatselijk restaurant

Hier vind je mijn favoriete restaurants in Piemonte

Oudegracht 54, Utrecht

info@martinodipiemonte.nl | 0622660596