finanziera alla piemontese.jpeg

Finanziera

De Piemontese finanziera is een typisch gerecht, met een unieke en karakteristieke smaak, waarin delen van rundvlees en witvleesafval worden verwerkt. De naam is afgeleid van de jurk die de juiste financier wordt genoemd en die in de jaren 1800 meestal werd gedragen door bankiers en personen met hoge financiële functie, die dit gerecht erg leuk lijken te vinden. Met min of meer dezelfde ingrediënten kun je ook een sappig voorgerecht bereiden de tagliatelle alla finanziera.

 

De smakelijke Piemontese finanziera wordt gekookt door het kalfshart te blancheren om het in plakjes te snijden, daarna sijden we de broden, de filet, de romp en de levers in grote stukken om ze met bloem te bestuiven en ze bruin te maken met boter in een pan. Daarna worden de kippenkuifjes toegevoegd en worden azijn en marsala toegevoegd.

INGREDIËNTEN - 6 personen

150 g kippenmantels

80 g kippenlevertjes

80 g kalfszwerik

80 g runderhaas

80 g kalfsstuitje

80 g brood

1 theelepel azijn

50 g champignons

30 g boter

1 el marsala

meel naar smaak

zout naar smaak

WERKWIJZE

Blanceer eerst de zwezerik, verwijder de schil en snijd deze in plakjes, snijd vervolgens de broden, filet, staartstuk en levers en stukjes , bestrooi ze licht met meel.

Smelt op dit punt de boter in een pan op laag vuur en bak het vlees bruin, voeg dan de kippenmantels toe en laat ze samen met de rest van het vlees blanceren.

Dek af en kook op laag vuur, voeg na ongeveer 20 minuten de in tweeën gesneden champignons toe en kook nog eens 20 minuten, af en toe roeren.

Voeg een paar minuten voor het verwijderen van het vuur, de azijn en marsala toe, laat het verdampen op het vuur en zet de vlam uit, breng op smaak met zout en serveer warm

WIJNKEUZE | Barbaresco DOCG