carne cruda.jpeg

Carne Cruda

Rauw Piemontees vlees is een wijdverbreide traditie in de hele regio van Piemonte, waar de sterke en delicate smaak van deze bereiding tegelijkertijd zo geliefd is dat het een gastronomische symbool is geworden van het gehele gebied. De eerste stap voor het succes van dit recept is zeker de keus van het vlees, gezien de rauwe consumptie, is het noodzakelijk om zeer vers vlees te kiezen en vooral mager, omdat de vetten niet goed kunnen oplossen in dit soort van bereiding. Een andere belangrijke stap is de temperatuur van het vlees, het mag niet te koud zijn. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat het van de juiste kwaliteit is door het vlees met je handen te manipuleren, voordat je het mes gebruikt om het vorm te geven. Een laatste truc is om het citroensap in de marinade niet te overdrijven, in grote hoeveelheden zou het vlees aan de kook brengen en de essentie van dit recept verpesten.

INGREDIËNTEN - 4-5 personen

400 g zeer mager kalfsvlees

150 g eekhoorntjesbrood

1/2 el mosterd

bleekselderij

het sap van een halve citroen

olijfolie

zout

peper

 

WERKWIJZE

De bereiding van rauw Piemontees vlees is niet moeilijk en kost weinig tijd, maar volg wel de juiste stappen. Eerst moet het vlees met een mes in kleine blokjes worden fijngehakt. Doe het vlees in een grote kom en breng je het op smaak met een eetlepel olijfolie, citroensap en mosterd. Meng nu een eerste keer voorzichtig, zodat de ingrediënten goed met elkaar vermengen, breng op smaak met zout en peper en meng opnieuw. Laat het mengsel ongeveer twee uur marineren, zodat het vlees smaken en aroma's kan opnemen en ook licht gaar kan worden. Nadat de rusttijd is verstreken, is het vlees klaar om op het bord te worden geserveerd. Neem voor de garnering het eekhoorntjesbrood en snijd ze in dunne plakjes, leg ze op de portie rauw vlees en breng op smaak met een dun scheutje olie, de fijngehakte bleekselderij en eventueel wat peper en zout.

WIJNKEUZE | Dolcetto d'Alba