biella.png

De keuken van Biella

In Biella wordt de culinaire traditie gegeven door een mix van Piemontese en Valle d'Osta gerechten. De koning van de Biella-keuken is ongetwijfeld kaas. De Toma Biellese deze kaas is beschermd door het DOP-teken. Er zijn ook veel andere kazen die het vermelden waard zijn, zoals geitenkaas, cru, Verd'Alp een biologische blauwe kaas. Als kaas koning is, zijn de vleeswaren de koningin van de Biella-tafel. De lokale slagerstraditie is iets dat diep geworteld is in de lokale cultuur. In Biella proef je zachte en smaakvolle Salami sotto grasso o di vacca, en proef je de smaak van de zogenaamde paletta een zeer gewaardeerde varkensschouderham. En hoe zit het met de polenta concia gecombineerd met kazen of wild is constant aanwezig in de keuken van Biella. En natuurlijk zijn we in Piemonte dus hier is ook de beroemde bagna cauda.

provincia di biella.png
Bekijk hier de gerechten van Biella